HFN kártyák és ami mögötte van

Biztos sokan hallottatok pletykákat, valami amerikai focis kártyákról, ami gyűjthető meg minden. Na de mégis mi ez? Meg minek egyáltalán?
Jogos kérdések és biztos vagyok benne, hogy páran feltették ezeket a kérdéseket. Most megpróbálok erre választ adni és bepillanthattok a kulisszák mögé.

Sziasztok! Bleszity Erik vagyok, az Eger Heroes játékosa.
2012-ben ismertem meg az amerikai focit, de akkor még csak a TV-n keresztül foglalkoztatott. Egy évre rá pedig egy kis ráhatással ellátogattam első edzésemre az Eger Heroes csapatáshoz. Első szezonom 2014-ben amolyan “tanuló pénz” volt, ugyanis győzelem nélkül zártuk a bajnokságot. A rákövetkező évben viszont egy csapásra megváltozott minden. 2015-ben volt szerencsém a csapat első Div1-es bajnokságát megnyerni. 2016-ban irány a HFL, ahol újoncként a döntőbe jutásért harcolhattunk, ám végül kiestünk. Majd a 2017-es HFL szezon szinte ctrl + c, ctrl + v lett. 2018-ban csapatépítés céljából a Div2-ben indultunk és meg is nyertük azt. Tavaly pedig elhoztuk a Div1-es ezüstérmet.
Oké, oké ez tök érdekes, meg minden…. de mi van a kártyákkal?

Nos, aki versenyszerűen űzi ezt a sportot (de igazából bármilyet), az tisztában van vele, hogy néha-néha készül 1-2 fotó róla. Jobb esetben egész vállalhatók, még jobb esetben akár fészbuk profilba is illők. Én is jártam így. (egyszer tuti…) Ekkor bekattant egy régi korszak emléke.
Kisiskolás koromban kosárlabdáztam, és kb. esélyem sem volt a 90’-es években elkerülni, az akkoriban tornádóként végig söprő kosaras kártyákat, és a vele járó őrületet. Csak ezt látta a kölök a szünetekben, de bizony néha az órákon is. Erről beszélt otthon, a suliban, a szabadidejében, a kedvenc játékosa kártyáit vadászva. Én pl. úgy akartam játszani, mint Penny Hardaway, az Orlando Magic sztárja. Gyűjtögettem a lapjait, tök motivált voltam. Nagyon jó eredményeket értünk el amúgy a csapattal, tök jól ment a kosár. Az, hogy a kártyáknak volt-e hozzá köze nem tudom kijelenteni biztosra, de ha elmorfondírozok rajta, egész sok esélyt látok rá.
Többek között ez az egyik oka, hogy belevágtam ebbe a kártya dologba. Szeretem az amerikai focit, és ha egy kicsit is tudom növelni az utánpótlás motivációját a kártyáim által, akkor bizony részemről már megérte. Persze ebből az következik, ha van elég utánpótlás, azzal fejlődik a sportág, ha fejlődik a sportág, több lesz a támogatás, ha több lesz a támogatás, akkor… akkor csak tök jó lesz, meg minden…
De akár játékosként is vagánynak tartanám, ha lenne rólam gyűjthető kártya. (persze van, de a sorozatba nem tettem bele, majd ha híres leszek jó pénzért eladom mind a két lapot;) )

A kártyákon a 2019-es szezon hivatalos statisztikái szerepelnek, melyek a Digi sport és a Fűzővel kifelé adatai, elemzései. Utólag is köszönöm nekik!

Ha eddig eljutottál az olvasásban, akkor már csak megosztom veled, hogy hol tudsz hozzájutni a kártyákhoz. Első sorban a hfn.hu webshopjában, amit ITT megtalálsz. A kártyákon kívül egyébként hasznos kiegészítőket is beszerezhettek.
Facebookon  amikor időm engedi folyamatosan posztolok, de csináltam egy facebook csoportot is, ahol első sorban a kártyákkal kapcsolatos infókat osztom meg, illetve válaszolok a kérdésekre. IDE kattintva csekkolhatod.
Valamint Instagramon is jelen vagyok, és töltöm fel a kártyákkal kapcsolatos grafikákat, de a bajnokságokról is találhattok meccsfotókat.

Nem utolsó sorban köszönet a MAFSZ-nak, hogy hozzájárulásával megtudtam valósítani ezt a kitűzött célomat!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.