Akik nem mostanában szerepeltek playoffban

Vasárnap 19:05-ös kezdéssel láthatjuk majd a Jacksonville Jaguars és a Buffalo Bills összecsapását. A két csapatban annyi bizonyára közös, hogy mindkettő elég régen vett részt playoff mérkőzésen.

A Jagsnek egészen 2007-ig kell visszamennie az időben, hogy playoff szereplésre emlékezzen. Ennyi év után most sikerült megint bejutni. Bár az előző szezonban sokan azt hitték, hogy akkor is minimum bejutnak, ezzel szemben az egyik legnagyobb csalódást keltő csapat volt, tekintve a offseason tevékenységüket. Idén viszont övék lett a liga legjobb védelme és támadásban is sokat fejlődtek. Az újonc futó Leonard Fournette nagyban hozzájárult ehhez a sikerhez. Hosszú évek óta először csoportgyőztesként 10/6-tal bejutottak a rájátszásba.

Az ellenfele pedig a Buffalo Bills, aki pontosan 1999 óta nem szerepelt playoffban. A Fűzővel kifelé! egyik cikkében meg is írta milyen fontosabb események történtek azóta a nagyvilágban. Az utolsó fordulóban a Billsnek három meccsen múlt a sorsa. Nekik ugye evidens volt, hogy győzniük kell az aktuális ellenfél, a nem éppen veretes Miami Dolphins ellen. A Tennessee Titansnek győzni kellett az ellen a  Jags ellen, akik az utolsó héten, mivel biztos playoff résztvevők voltak, pihentették a legjobb játékosaikat. Eddig ezek még teljesíthető feltételek voltak. A legrizikósabb a harmadik eshetőség volt, a Ravens-Bengals csoportmeccs, aminek nem kisebb tétje volt, mint a Ravens playoffba jutása, ha veri a Bengalst (első meccsükön nullázta őket a Ravens). A Titans nyert, a Bills is behúzta a sajátját és még arra is volt idejük, hogy az öltözőből nézhessék végig, ahogy hátrányból 53 másodperccel a vége előtt 4 & 12-nél Andy Dalton passzolt egyet Tyler Boydnak, aki TD-t ért el, amivel kiütötte a Ravenst és bejuttatta a Billst. Így a Buffalo a legrosszabb 9/7-es mérleggel ugyan, de bejutott a rájátszásba.
Melyikük fog nyeri?

 

Jacksonville Jaguars vs. Buffalo Bills

Jacksonville Jaguars
Buffalo Bills

DoRiddles

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.